מהו מסחר בסחורות ובמתכות?
מסחר בסחורות ובמתכות הוא קנייה ומכירה של חומרי גלם ומוצרים אחרים המשמשים כתשומות בתעשיות אחרות. מסחר בסחורות ובמתכות הוא לרוב תהליך חוצה עונתי, שבו סוחרים קונים מוצרים כשהם זולים ומוכרים אותם כשהם יקרים כדי להרוויח. מסחר בסחורות ובמתכות הוא קנייה ומכירה של חומרי גלם ומוצרים אחרים המשמשים כתשומות בתעשיות אחרות. חומרי גלם אלו יכולים לכלול מתכות, מינרלים ומוצרים חקלאיים. סוחרים לרוב רוכשים חומרים אלה כשהם זולים ומוכרים אותם כשהם יקרים יותר. מסחר בסחורות ובמתכות הוא השוק הגדול בעולם. ההערכה היא שמסחר בסחורות ובמתכות מהווה כ-3.7 טריליון דולר מדי שנה.
הבנת היסודות
ישנם שני סוגים נפרדים של מסחר בסחורות ובמתכות: מסחר נקודתי ומסחר בחוזים עתידיים. מסחר ספוט הוא קנייה או מכירה של מוצר שיימסר בקרוב. סוג זה של מסחר מבוצע בדרך כלל על ידי חברות מסחריות גדולות. מסחר בחוזים עתידיים הוא קנייה או מכירה של מוצר שיסופק בשלב מסוים בעתיד. מועד האספקה נקבע מראש, ומחיר הסחורה או המתכת נקבע כאשר החוזה העתידי נעשה לראשונה. מסחר בחוזים עתידיים מתבצע בדרך כלל על ידי משקיעים קטנים יותר או סוחרים בתקווה לנצל את התנודות הגדולות בשוק הסחורות או המתכות.
היתרונות של מסחר בסחורות ובמתכות
ישנם יתרונות רבים למסחר בסחורות ובמתכות. חלק מהיתרונות הללו כוללים
- פוטנציאל רווח גבוה: שוק הסחורות והמתכות הוא תחרותי ביותר, והמרווחים צפופים ביותר. עם זאת, הפוטנציאל לרווחים גבוהים עדיין אמיתי מאוד. הבנה של השוק ומעקב מתמיד חיוניים.
- חסם כניסה נמוך: שוק הסחורות והמתכות פתוח לכל הסוחרים, ללא קשר לרקע שלהם. כל מה שנדרש הוא מחשב עם חיבור לאינטרנט והון התחלתי.
- נזילות: שוק הסחורות והמתכות נזיל ביותר ומציע מסחר 24/7. - פיזור סיכונים: שוק הסחורות והמתכות נמצא בקורלציה גבוהה עם נכסים פיננסיים אחרים, כגון מניות, מטבעות ואג"ח. זה מספק לסוחרים פיזור סיכונים רב.
סיכון ותנודתיות
בעת מסחר בשוק הסחורות והמתכות, חשוב להבין את הסיכון והתנודתיות הטבועים במגזר. הסיכון והתנודתיות הקשורים לשוק הסחורות והמתכות גבוהים בהרבה מנכסים פיננסיים אחרים, כגון מניות ואג"ח. הסיבה לכך היא שסחורות ומתכות מושפעות מגורמים שונים אחרים, כגון דפוסי מזג אוויר, מדיניות ממשלתית ואירועים פוליטיים. מכיוון שהמסחר בסחורות ובמתכות הוא תחרותי ביותר, סוחרים נאלצים לעתים קרובות למכור את הסחורה שלהם בהפסד. זה יכול לגרום לכמות ניכרת של תנודתיות בשוק. סוחרים צריכים להיות מודעים לסיכון זה בעת כניסתם לשוק ועליהם להיות מוכנים להתמודד עם תקופות של תנודתיות.
שחקנים מרכזיים בשוק
ישנם מספר שחקנים בשוק הסחורות והמתכות, לכל אחד תפקיד ספציפי שלו.
- יצרנים: יצרנים הם חברות המפיקות את חומרי הגלם המשמשים בשוק הסחורות והמתכות. הם אחראים ליצירת אספקת סחורות ומתכות.
- משקיעים: משקיעים הם יחידים או חברות הרוכשים סחורות ומתכות בתקווה שמחיר הסחורה או המתכת יעלה, מה שיאפשר להם למכור את הסחורה והמתכת ברווח.
- מפיצים: מפיצים הם חברות הרוכשות סחורות ומתכות מיצרנים, ולאחר מכן מוכרות אותן מחדש למשתמשי קצה או לקונים.
ניתוח שוק
אחד ההיבטים החשובים ביותר של מסחר בסחורות ובמתכות הוא ניתוח השוק. זה קריטי לכל הסוחרים, ללא קשר לרמת הניסיון שלהם. ניתוח שוק עוזר לסוחרים להבין את הגורמים הבסיסיים המשפיעים על השוק ובאיזו מידה. זה יכול לעזור לסוחרים לזהות את הזמנים הטובים ביותר להיכנס לשוק ואת הזמנים הטובים ביותר לצאת מהשוק. ישנם מספר גורמים שסוחרים צריכים לקחת בחשבון בעת ניתוח השוק. ניתוח שוק כולל לעתים קרובות
- היצע וביקוש של סחורות ומתכות: זה אולי הגורם החשוב ביותר בניתוח שוק הסחורות והמתכות. אם יש חוסר איזון בין היצע וביקוש, מחיר הסחורות והמתכות יעלה.
- אירועים ממשלתיים ופוליטיים: אירועים ממשלתיים ופוליטיים יכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על שוק הסחורות והמתכות. לדוגמה, עלייה בהוצאות הממשלה עלולה להגביר את הביקוש לסחורות ומתכות.
אסטרטגיות פופולריות למסחר בסחורות ו מתכות
ישנן אסטרטגיות רבות ושונות בהן סוחרים יכולים להשתמש במסחר בסחורות ובמתכות. אסטרטגיות אלה משמשות לעתים קרובות בשילוב זה עם זה. כמה מהאסטרטגיות הנפוצות ביותר כוללות
- ארביטראז': ארביטראז' כולל רכישה ומכירה של אותה סחורה או מתכת בו-זמנית בשווקים שונים. זה מאפשר לסוחרים לנעול רווח ארביטראז' על ידי רכישת הסחורה או המתכת בשוק אחד ומכירתה בשוק אחר במחיר גבוה יותר.
- מסחר עונתי: מסחר עונתי כולל רכישת סחורות ומתכות המשמשות למוצרים עונתיים במחירים נמוכים. סוחרים יכולים למכור את הסחורות והמתכות הללו במחירים גבוהים יותר כאשר הביקוש למוצרים עונתיים עולה.
אין גוף רגולטורי אחד שמפקח על סחר בסחורות ובמתכות. למדינות שונות יש מסגרות רגולטוריות שונות למסחר בסחורות ובמתכות. לארצות הברית, למשל, אין גוף רגולטורי אחד שמפקח על סחר בסחורות ובמתכות. עם זאת, ישנם גופים רגולטוריים רבים ברמת המדינה המסדירים את המסחר בסחורות ובמתכות. באיחוד האירופי, מסחר בסחורות ובמתכות מפוקח על ידי הרשות האירופית לניירות ערך ושווקים.